Virgin Galactic Gemisi SpaceShipTwo İlk Defa Uzaya Ulaştı

Virgin Galactic gemisi ilk kez uzaya ulaştı

Ticari uzay seferleri düzenlemek için 2004'te kurulan Virgin Galactic, Amerikalı bir 'uzay yolu' şirketi. Şirketin 2014'de yaşadığı, yardımcı pilot bazlı trajik çakılma kazasından bu yana uzun bir zaman geçti. Firmanın aylardır üzerinde testler yürüttüğü SpaceShipTwo uzay aracı ilk kez uzaya ulaştı.

Virgin Galactic gemisi uzaya ulaştı

Virgin Galactic'in SpaceShipTwo isimli uzay gemisi Dünya'ya dönmeden önce 82,682 metre yüksekliğe kadar ulaştı. SpaceShipTwo bunun ardından roketlerini bir dakika boyunca ateşleyerek uzay boşluğunda kalmaya devam etti. Bu süre hem uzay aracını test etmek hem de NASA'nın üzerinde çalıştığı çeşitli deneyler hakkında veri toplamak için yeterliydi. Bu veriler mikro yer çekiminin etkileri ve yaşam destek ile titreşim önleme cihazlarının kondisyonları ile ilgiliydi.

Virgin Galactic
SpaceShipTwo gemisi uzaya böyle ulaştı

Programın geriye kalan kapsamı Virgin Galactic'in uzun vadede başarmak istediği bazı çalışmaları ele alıyor. Bunlar arasında yolcuları uzaya fırlatırken maruz kaldıkları ağırlığı simüle etmek ve deneylerle "kısmen" bu hedefe ulaşmak var. Zira konu uzay yolculuğu olduğunda kesin sonuçlar elde etmek hayati önem taşıyor. Bahsi geçen uzay yolculuğunun kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesi şu an için pek mümkün değil. Ancak Virgin Galactic ilk kez uzaya ulaşarak önemli bir görevi yerine getirdi.