Afrika'nın en iyi plajları

Afrika'nın en iyi plajları

Afrika kıtası, yaklaşık 18.950 mil / 30.500 kilometrelik sahil şeridiyle sayısız muhteşem plaj sunmaktadır. Dikkate alınması gereken birçok yer olması nedeniyle, Afrika sahili tatilinizde nereye gideceğinize karar vermek zor olabilir. Seçenekler, Güney Afrika'nın ihtişamlı Wild Coast bölgesinden Seyşeller ve Mauritius cennet adalarına kadar uzanıyor. Afrika'nın en iyi plajları listemiz, gezi planlama sürecine başlamanız için faydalı öneriler içeriyor.

Afrika'nın en iyi plajları

Mnemba Island, Tanzanya

Afrika'nın en iyi plajları
Mnemba Island, Tanzania

Tanzanya'nın kuzey kıyısında bulunan Mnemba, özel bir Hint Okyanusu adası ve tarihi Zanzibar Takımadalarının bir parçasıdır. Ada, Zanzibar'da şnorkelli yüzme ve tüplü dalış olanakları sunmaktadır. Balinaları izlemek, yunuslarla yüzmek ve adanın temiz ve ılık sularında köpekbalığı ile karşılaşmak için bolca fırsatınız olacak. Aynı zamanda romantik bir balayı veya yıl dönümü kutlaması için de mükemmel bir yer. Adadaki tek konaklama, lüks seyahat şirketi &Beyond'a ait 12 özel plaj bandasının özel bir koleksiyonu olan Mnemba Island Lodge. Her kulübe kendine ait bir verandaya sahiptir ve adanın yemyeşil tropik ormanının gölgesinde yer almaktadır.

  • Gitmek için en iyi zaman: Temmuz-Mart
  • Kimler için: Balayı, çiftler

Bom Bom Island, Príncipe

Bom Bom Island, Príncipe
Bom Bom Island, Príncipe

Gine Körfezi'ndeki Batı Afrika kıyılarında yer alan São Tomé ve Príncipe adası, gerçekten muhteşem plajlara ev sahipliği yapmaktadır. Príncipe iki adadan daha küçük, nüfusu sadece 6.000 kişi. Adanın en iyi plajlarından ikisi, Príncipe'nin kuzey kıyısında çevre dostu bir konaklama seçeneği olan Bom Bom Island Resort'un bir parçasıdır. Barı ve restoranı, ana karaya uzun bir geçitle bağlı küçük bir adacık üzerinde yer alıyor. Príncipe'nin bakir ormanları, kuş gözlemcileri için de cennet niteliğinde. Diğer aktiviteler arasında şnorkelli yüzme, balinaları izleme, derin deniz avcılığı ve bölgedeki kaplumbağaları incelemek yer alıyor.

  • Gitmek için en iyi zaman : Haziran – Ekim
  • Kimler için: Çiftler, doğaseverler

Afrika'nın en iyi plajları: Quirimbas Archipelago, Mozambik

Afrika'nın en iyi plajları
Quirimbas Archipelago, Mozambik

Hint Okyanusu'nun kristal suları ile yıkanmış el değmemiş mercan adaları ve Mozambik Quirimbas Takımadaları'nda sizi bekleyen cennet hakkında hiçbir fikriniz olmayabilir. 2002 yılında, en güneydeki adalardan 11'i, bölgenin muhteşem vahşi yaşamını korumak için kurulan Quirimbas Ulusal Parkı'nın koruması altına girdi. Bölgeyi en güzel şekilde keşfetmek için, suyun altına dalmanız gerekiyor; burada gelişen resifler napolyon balığı, yunuslar, akyüzgeçli resif köpek balıkları ve sayısız renkli tropikal balık türleriyle dalış yapma imkanı sunuyor. Ibo Adası, ülkenin Portekizliler tarafında sömürülmüş olma geçmişine dayanan bir dizi harabe sayesinde, kültürel açıdan da ilgi çekiyor.

  • Gitmek için en iyi zaman: Mayıs-Eylül
  • Kimler için: Balayı çiftleri, dalgıçlar

Anse Source d'Argent, Şeyseller

Afrika'nın en iyi plajları
Anse Source d'Argent, Şeyseller

Seyşeller takımadaları uzun zamandır dünyanın en romantik yerlerinden biri olmuştur ve plajları sıkça en iyi 10 listelerinde yer almaktadır. Ada ülkesinin en ünlü plajlarından biri, La Digue adasında bulunan Anse Source d'Argent'tır. Saf beyaz kumun bu bölümü çarpıcı şekillerdeki kayalar, sığ turkuaz sular ve kıvrımlı palmiye ağaçları ile arketip cennetidir. Güneş ışığını içinize çekmek ya da şnorkelle dalmak için mükemmel bir yer olmasına rağmen, gündüzleri ziyaret etmek için popüler / kalabalık bir duraktır. Kalabalıklardan kaçınmayı tercih ediyorsanız, uzaktaki Desroches, Denis veya Fregate adalarındaki özel plajlara gidin.

  • Gitmek için en iyi zaman: Nisan – Mayıs veya Ekim – Kasım
  • Kimler için: Herkes

Lamu Archipelago, Kenya

Afrika'nın en iyi plajları
Lamu Archipelago, Kenya

Lamu, Mombasa'nın kuzeyindeki Kenya kıyılarında bulunan bir adalar topluluğudur. Ana adadaki Shela Köyü'nün plajları mükemmel Hint Okyanusu manzarasını sunar: toz beyaz kumlar, şnorkelle yüzme ve berrak mavi sular. Yaklaşık 700 yıl önce Swahili halkı tarafından kurulan Lamu Town, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde ve Kenya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri. Sessiz, dar sokakları keşfetmek büyüleyici ve adada otomobil bulunmaması, zamanda geriye yolculuk yapma hissi uyandırıyor. Takımada'nın gizli plajlarından daha fazlasını görmek için, dhow denilen kayıklarla adalara yolculuk yapabilirsiniz.

  • Gitmek için en iyi zaman: Kasım – Mart
  • Kimler için: Aileler, düşük bütçeli gezginler, çiftler

Trou-aux-Biches, Mauritius

Afrika'nın en iyi plajları
Trou-aux-Biches, Mauritius

Madagaskar'ın doğu kıyılarında yer alan Mauritius, sahilde dinlenmek için sonsuz olanaklara sahip başka bir Hint Okyanusu takımadasıdır. Ülkenin en iyi plajlarından biri, ana adada, küçük Trou-aux-Biches kasabası yakınında bulunmaktadır. 1.6 km uzunluğundaki ince kum şeridi oldukça sakin bir plaja ev sahipliği yapmaktadır. Batı kıyısındaki konumu nedeniyle yağışlı mevsimlerde büyük ölçüde kendini koruyabiliyor. Yerel restoranlar da Mauritius'un çok kültürlü mirasını yansıtan yemekler sunmaktadır. Su sporları çocukları ve yetişkinleri eğlendirmektedir ve plajın güney ucu tüm bütçelere uygun çeşitli konaklama seçenekleri sunmaktadır.

  • Gitmek için en iyi zaman: Eylül – Aralık ve Nisan – Mayıs
  • Kimler için: Aileler

Port St. Johns, Güney Afrika

Port St. Johns, Güney Afrika
Port St. Johns, Güney Afrika

Güney Afrika'nın 1.600 mil / 2.500 kilometreden fazla kıyı şeridi vardır ve çoğu olağanüstü derecede güzeldir. Wild Coast veya Transkei bölgesi nefes kesici manzaraları şaşırtıcı bir dizi maceraperest aktivite ile birleştiriyor. Wild Coast'a açılan kapı olarak bilinen hareketli yerleşim yeri olan Port St. Johns, doğal bir başlangıç noktasıdır. Umzimvubu Nehri'nin oluşturduğu güzel vadiyi ve nehir ağzının her iki tarafında uzanan tenha plajları keşfedebilirsiniz. Bölgenin güçlü Pondo kültürü bir başka önemli noktadır ve yerel sığır sürüleri sahilden manzarayı seyrederken görülür.

  • Gitmek için en iyi zaman: Kasım – Şubat
  • Kimler için: Aileler, maceracılar

Afrika'nın en iyi plajları: Likoma Island, Malavi

Likoma Island, Malavi
Likoma Island, Malavi

Gerçekten eşsiz bir plaj tatili için Malavi Gölü'ne bir gezi düşünebilirsiniz. Afrika'nın en büyük üçüncü gölüdür ve berrak suları ve altın rengi plajları, tatlı su hariç, bir sahili andırır. Likoma Adası, Mozambik sınırının içinde yer almaktadır ancak teknik olarak Malavi'ye aittir. Birkaç muhteşem plajı ve lüks bir çevre dostu tesisi olan Kaya Mawa burada yer alıyor. Alternatif olarak, Mango Drift Backpackers harika bir bütçe dostu konaklama seçeneği sunmaktadır. Likoma adadaki yalnızca birkaç araba ile çok huzurlu bir yer. Köyleri ve adanın katedralini görmek için iç kesimlerde yürüyebilirsiniz; veya gölün serinletici sularında kayığa binebilir ve şnorkelle yüzebilirsiniz.

  • Gitmek için en iyi zaman: Yıl boyu
  • Kimler için: Herkes

Île Sainte-Marie, Madagaskar

Île Sainte-Marie, Madagaskar
Île Sainte-Marie, Madagaskar

Saintele Sainte-Marie, doğu Madagaskar sahilinin hemen dışında yer alır ve birkaç yıl öncesine kadar bagajınız, küçük bir havaalanından el arabasıyla otelinize taşınırdı. Bu tropik cennet, yıl boyu güneş ışığına, inanılmaz sıcak sulara ve palmiye ağaçlarıyla çevrili mükemmel beyaz kumlu plajlara sahiptir. Ada, 17. yüzyılda korsanlar için popüler bir mekandı. O nedenle ana kent yakınlarında bir korsan mezarlığı var. Kambur balinaları mevsiminde (Temmuz-Eylül ayları arasında) görebilir ve muhteşem mercan bahçelerine dalabilirsiniz.

  • Gitmek için en iyi zaman: Temmuz-Eylül
  • Kimler için: Çiftler, doğaseverler

Curralinho Beach, Yeşil Burun Adaları

Curralinho Beach, Yeşil Burun Adaları
Curralinho Beach, Yeşil Burun Adaları

Senegal sahilinde yer alan Yeşil Burun Adaları, vahşi, evcilleştirilmemiş plajlarla kutsanmış 10 volkanik adadan oluşmaktadır. Ülkenin Portekiz mirası sayesinde, tüm adalar kendine özgü bir Brezilya lezzetine sahiptir. Ziyaretçilerin çoğu plajların tadını çıkarırken, her yıl onları geri getiren şeyler lezzetli yemekler, güneş ışığı ve morna müziğidir. Yeşil Burun Adaları'nın en iyi plajlarından biri şüphesiz Boa Vista adasında bulunan Curralinho Plajı. Okyanus ılık, akıntı oldukça az, dalış için muhteşem ve dalgalar sörf için ideal. Her şey dahil tatil köyleri de dahil olmak üzere adada çeşitli konaklama seçenekleri var.

  • Gitmek için en iyi zaman: Nisan-Temmuz
  • Kimler için: Aileler, sörfçüler

Skeleton Coast, Namibya

Skeleton Coast, Namibya
Skeleton Coast, Namibya

Aşırı macera merakı olanlar, Namibya'nın izole edilmiş Skeleton Coast'unu gezmeyi düşünmelidir. Bu sıra dışı sahil şeridi, Swakopmund'un hemen kuzeyinde başlar ve Angola sınırına 300 mil / 500 kilometre uzanır. Atlantik Okyanusu'nun soğuk sularına aniden damlayan yükselen kum tepecikleri ile karakterizedir ve kesinlikle güneşlenmek veya sosyalleşmek için bir yer olmasa da, dünyanın son gerçek ve gerçek vahşi doğa örneklerinden biridir. Doğa severler, çöle adapte olmuş filler ve sırtlanların yanı sıra Güney Afrika kürklü foku kolonilerini de görebilirler. Eduard Bohlen gibi terk edilmiş gemi enkazları büyüleyici fotoğraflar çekmenize olanak tanıyacak. Skeleton Coast Ulusal Parkı'na yalnızca lisanslı bir Fly-in Safari operatörüyle ulaşabilirsiniz.

  • Gitmek için en iyi zaman: Ekim – Mart
  • Kimler için: Maceracılar, doğaseverler

Afrika'nın en iyi plajları listesinin 12 numarası Cape Town, Güney Afrika

Cape Town, Güney Afrika
Cape Town, Güney Afrika

"The Mother City" her şeye sahiptir – dünya standartlarında restoranlar, inanılmaz kültür ve kıtanın en güzel plajlarından bazıları. Cape Town bölgesinde her çeşit plaj türü var – Boulders Plajı'nda penguenlerle yüzmeyi isteyen bir hayvan sever veya Hout Körfezi'ndeki büyük dalgalarla boğuşmayı planlayan profesyonel bir sörfçü olun. Muhtemelen, en fotojenik plaj olarak da Bloubergstrand'ı söyleyebiliriz. Bu plaj Table Dağı'nın ikonik siluetine bakıyor. Yaz aylarında, hareketi sevenler için Camps Bay Beach ve biraz daha güneyde Llandudno koyu ise biraz huzur ve sükunet tercih edenler için uygun olacaktır.

  • Gitmek için en iyi zaman: Yıl boyu
  • Kimler için: Herkes

Afrika'nın en iyi plajları / Afrika yaz tatili yazımız burada son buldu. Daha fazla gezi içeriği için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz: https://evrenatlasi.com/k/gezi/