Böcek bilimci ya da entomolog Brett Ratcliffe, krallık tahtına üç yeni rakip buldu. Nebraska Üniversitesi profesörü keşfettiği sekiz yeni gübre böceği türünden üçüne, George R. R. Martin’in “Buz ve Ateşin Şarkısı” adlı kitap serisinde yer alan (daha çok HBO'da yayınlanan Game of Thrones dizisi ile bilinir) üç ejderhanın adını verdi.
Game of Thrones ejderhalarının adını alan gübre böceği türleri
Ratcliffe yakın zamanda yaptığı açıklamada, “Bazen yeni türler için yeni isimler geliştirmek zor olabilir” dedi. “Bilim yazılarıma mizah koymaktan hoşlandığım için, George Martin'in yaratıcılığını onurlandırmak adına Game of Thrones (Taht Oyunları) ejderhalarının adlarını kullanmaya karar verdim.”

Yeni keşfedilen Game of Thrones ejderha böcekleri Ratcliffe'in “Genus Gymnetis Macleay’in Monografik Bir Revizyonu, 1819" adlı kitabında aşağıda yer aldığı şekliyle geçiyor:
- Gymnetis drogoni ("Drogon"dan isimlendirilen): Kolombiya, Ekvador, Brezilya, Arjantin ve Paraguay'dan koyu kırmızımsı kahverengi bir böcek
- Gymnetis rhaegali ("Rhaegal"dan isimlendirilen): Fransız Guyanası'ndan alacalı turuncu ve donuk gri-siyah renkli bir tür
- Gymnetis viserioni ("Viserion"dan isimlendirilen): Panama, Kolombiya ve Ekvador'da bulunan siyah çizgiler ve lekelerle süslenmiş parlak turuncu bir tür
Game of Thrones serisinin hayranı olan Ratcliffe, Associated Press'e verdiği röportajda biyolojik çeşitliliğe ve keşfedilmemiş türlerin hacmine dikkat çekmek için bu isimleri seçtiğini söyledi. Profesörün bu hamlesi sonuç vermiş görünüyor.
50 yıllık kariyeri boyunca yüzlerce türü adlandırdı
“Bunun gibi isimler seçtiğin zaman, biraz konuya ün kazandırmak ve kamuoyunun dikkatini çekmek için yaparsın” dedi. “Hala dünyadaki yaşamı keşfediyoruz. Dünyadaki her dört canlı şeyden biri bir böcek. Hepsini keşfetmedik. Yakın bile değiliz. ” Ratcliffe, 50 yıllık kariyeri boyunca “yüzlerce canlı türüne" isim verdi.
Hakaret ve mizah içeren isimler kullanılması tavsiye edilmese de, bununla birlikte popüler kültür referanslarına karşı bir kural yok. Ratcliffe bu fırsatı doğru zamanda değerlendirmiş görünüyor. “Genellikle bilim adamlarının kendilerini çok ciddiye aldıklarını düşünürüm. Bu da bunu yenmenin bir yolu” diyerek ekledi.