2032'de Mars'ta Koloni Kuracak Olan İlk Çiftle

2032'de Mars'ta koloni kuracak ilk çiftle tanışın

Yıllardır insanlar Mars'ta yaşamayı hayal ediyor. Şimdi, bir grup şanslı birey, 2032'de kızıl gezegeni kolonize etme fırsatına sahip olacak. Mars'ta koloni kuracak grupta yer alan R. Daniel ve Yari Golden-Castaño çifti Mars One programının bir parçası durumundalar. Programda Dünya'ya dönüş bileti bulunmuyor.

Bu Çift 2032'de Mars'a Kalıcı Olarak Yerleşecek

Boston'da yaşayan ikili, 2032 yılına kadar kızıl gezegende kalıcı bir insan yerleşimi kurmayı amaçlayan Mars One programına seçilen 100 küresel yarı finalistten ikisi oldu. Bilgisayar bilimi üzerine çalışan ve bir Amerikan ordusu üyesi olan Daniel konuyla ilgili olarak "Bu benim çocukluk hayallerimin bir parçası" dedi.

2032'de Mars'ta koloni kuracak ilk çiftle tanışın
Mars'ın ilk şanslı yerlileri olacak Boston'lı çift

Golden-Castaños ve Daniel Martians (Marslılar) isimli bir Facebook grubunda tanıştılar ve Mars'ın Dünya'ya en yakın olduğu bir günde evlendiler. Her ikisi de Mars One programı aracılığıyla Mars'a taşınmak için başvuruda bulundu. Mars One programına 4200'den fazla kişi başvurmuş durumda ve 100 yarı finalist en sonunda 24 stajyere kadar küçültülecek. Bu seçkin grup, uzak bir yerde kalacakları ve kendi yiyeceklerini yetiştirecekleri, tıbbi eğitim sunacakları ve tamir teknolojisini öğrenecekleri 10 yıllık yoğun bir eğitimden geçecekler. Kursiyerlerin hiçbirine dönüş bileti verilmeyecek.

Mars One Programı'nın tüm yarı finalistleri, Golden-Castaños da dahil olmak üzere 18 yaş ve üstünde. Hepsi farklı yaşam alanlarından geliyor ve diğer insanlarla uyum içinde olmalarına bağlı olarak kızıl gezegen girişimi için seçiliyorlar. Yarı finalistlerden kısa bir video ile çevrimiçi başvuru yapmaları isteniyor. Ardından Mars One program ekibi tarafından mülakata alınıyorlar.

Mars'a Ulaşmak İçin 18 Ay Yol Gidilecek

Çift ayrıca perşembe günü Topic.com'da açılışı yapılacak I'm Moving to Mars (Ben Mars'a Taşınıyorum) adlı filmde yer alacaklar. Filmin yönetmeni olan Julia Ngeow adaylarla ilgili şu görüşünü belirtiyor: "Bu birey olmaktan daha büyük. İnsanlık için daha büyük bir şeyin parçası olmak gibi."

Adaylara verilecek görev heyecan verici olduğu kadar tehlikeli de.

Mars One programının önce bazı lojistik problemlerini ortadan kaldırması gerekecek. İnsanlar Mars'a ulaşmadan önce erzakların kızıl gezegene daha önceden indirilmesi gerekiyor. Bu başarıldıktan sonra 2031'de Mars One uzay gemisi ön hazırlık amacıyla dört insanı Mars'a, 18 ay süren bir yolculuğa çıkaracak. İnsanlar gezegenin hava durumu ve ortamına alışmak için küçük koza evlerde yaşayacaklar.