Lego Parçalarından Protez Kol Yapan Genç Mühendis

lego protez kol

İnternette pek çok Lego projesi görmek mümkün. Ancak 19 yaşındaki David Aguilar'ınkinden daha dikkat çekici veya daha kullanışlı bir şey düşünmek zor olurdu. Nadir bir genetik rahatsızlıkla doğmuş olan biyomühendislik öğrencisi yıllarını bir dizi Lego tabanlı protez kol geliştirmek için harcadı. Şu anda protez kolun dördüncü versiyonunu hazırlamış bulunuyor.

Bugüne kadar pek çok protez Lego kol inşa etti

Kendisinin ikinci projesi olan MK-II için hazırladığı video

YouTube'da HandSolo adında bir kanala sahip olan genç, 9 yaşından bu yana kendisine Lego uzuvlar inşa ediyor. Çocukken diğer arkadaşlarının önünde her zaman çok gergin hissettiğini belirten Aguilar, bunun hayallerine inanmaya engel olmadığını söylüyor.

Şimdi İspanya'daki Universitat Internacional de Catalunya'da bir öğrenci olan Aguilar'ın kendisi bir Andorra'lı ve hayatta kalmak için her zaman yapay uzuvlara güvenmesi gerekmiyor. YouTube kanalının gösterdiği gibi mümkün olduğunca özel yapım protezler kullanmaktan hoşlanıyor.

lego protez kol
Tasarladığı Lego kollar pil devrelerine sahip

Videolarının çoğunun arka planında Han Solo'nun resimleri varken, Aguilar zaman zaman başka bir ünlü bilim kurgu karakterini daha kullanıyor: Marvel çizgi romanlarının ve Avengers filmlerinin milyarder mucidi Tony Stark. Stark, Demir Adam kıyafetlerini Mark-1 ve Mark-2 olarak adlandırır ve Aguilar da bunu takip etmiş. Tasarladığı Lego kollarını MK-I, MK-II, MK-III vb. olarak isimlendirmiş.

Aynaya baktığında kendisini diğer insanlar gibi çift kollu görmek istediğini belirten Aguilar, yapay kolunu yalnızca ara sıra kullanıyor ve onsuz hayatını sürdürebiliyor. Tasarladığı tüm kolları odasında saklamaya devam ediyor. Hazırlamış olduğu kollar alışılmış bir protezin bütün işlevselliğine sahip.

Ücretsiz bile olsa, normal bir insan gibi hissetmelerini sağlamak için onlara bir protez vermeye çalışacağım. Çünkü normal olan nedir, öyle değil mi?

MK-I, sadece bir yıl önce, Aguilar 18 yaşındayken yapıldı. O zamandan beri jetler ve inşaat araçlarını konu alan Lego setlerini alarak bunları pillerle çalışan protez kollar haline getirdi. Projesindeki hedefi yaşamdaki amaçlarıyla birleşiyor: İhtiyacı olan insanlar için uygun fiyatlı protezler hazırlamak.

Araştırmalara göre yeni bir protez bacağın fiyatının, bakımları da hesaba katılarak 5.000 ila 50.000 ABD Doları arasında olduğu ön görülüyor. Bu yüksek maliyetleri düşürmek için çalışan herkes kesinlikle konuyla ilgilenen alıcılar bulacaktır.

David Aguilar'ın en yeni Lego kolu, MK-III için yayınladığı video

Lego'lardan kendisine protez kol yapan genç mühendis yazımız burada son buldu. Daha fazla içerik için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz: https://evrenatlasi.com/k/bilim