Tüm Tarayıcılarda Pencere İçinde Pencere (PiP) Özelliğini Kullanmak

Tüm popüler tarayıcılar arasında PiP özelliğini ele alan en iyi tarayıcı Opera olarak görünüyor.

Pencere içinde pencere ya da Picture in Picture (PiP) modu bir web sitesindeki videoyu ekranınızdaki küçük bir noktaya yerleştirerek izlemeye devam etmenizi sağlıyor. Farklı sekmeye geçseniz dahi video ön planda kalır. Özelliği Chrome, Firefox, Safari, Vivaldi ve Opera tarayıcılarda kullanmanız mümkün. Özellik bazılarında yerleşik olarak bulunurken diğerlerinde eklenti kurmanız gerek.

Tarayıcıda pencere içinde pencere (PiP) özelliği

Tüm popüler tarayıcılarda PiP özelliğini ele alalım. Şimdiden belirtelim Opera bunlar arasında en iyi çözümü sunuyor.

Chrome

Chrome varsayılan olarak yalnızca YouTube'da pencere içinde pencere özelliğini destekliyor. Tek yapmanız gereken videoya iki kez sağ tıklamak ve ardından seçeneklerden Pencere içinde pencere'yi seçmek. Ancak Twitch ya da Facebook gibi diğer sitelerdeki videolar için Google eklentisi kurmanız gerekecek. Eklentinin adı Picture-in-Picture Extension (by Google) ve buraya tıklayarak yükleyebilirsiniz.

Açılan pencerenin sol kısmındaki butonla boyutunu ayarlayabilir ve sağdaki kontrollerle kapatabilir ya da eski haline getirebilirsiniz.

Firefox

Mozilla Firefox'ta özelliği kullanmak için şirketin yeni özellikleri önceden kullanıma sunduğu Firefox Nightly'yi indirmeniz gerekiyor. Normal tarayıcıdan farklı değildir ancak ekstra özelliklerle gelir.

  • Adres satırına about:config yazarak enter'layın.
  • Çıkan uyarı mesajı için riski kabul ediyorum butonuna basın.
  • Üstteki arama kutusunda media.videocontrols.picture-in-picture.enabled dizimini aratın ve eşleşen sonucu bulup çift tıklayarak değeri false'dan true'ya çevirin.
pencere içinde pencere pip

Opera

Diğer tarayıcıların aksine Opera bu özelliği varsayılan olarak destekler ve de kullanması kolaydır. Opera'nın çözümü YouTube, Twitch, Vimeo ve Dailymotion'da çalışıyor. Tek yapmanız gereken oynatılan videonun üst kısmında beliren butona tıklamak ve hepsi bu! Pencerenin kendi ses kontrolleri bile var. Tüm tarayıcılar arasında kesinlikle en iyi seçenek.

pencere içinde pencere pip

Vivaldi

Vivaldi, Chrome tabanlı olduğundan o da HTML5 tabanlı videoları sekmeden bağımsız şekilde oynatabiliyor. Şimdilik yalnızca YouTube'ta çalışıyor ve ayrı bir eklentisi yok. Tek yapmanız gereken videoya iki kez sağ tıklamak ve ikinci menüden Picture in picture'ı seçmek. Opera'nın aksine ses butonu yok.

pencere içinde pencere pip

Safari

Ekstra özellikler sunmuyor. Yalnızca YouTube'da çalışıyor ve çalıştırmak için yine videoya çift tıklamanız gerekecek. Ses kontrolleri sunmuyor. Yalnızca durdur ve başlat butonu var.

Tüm popüler tarayıcılar için pencere içinde pencere özelliğini ele aldık. Şüphesiz Opera bu tarayıcılar arasında en iyisi. Özelliği kullanması çok kolay ve açılan pencere üzerinde birden fazla butonla geliyor. Eğer bu işlevi kullanmayı planlıyorsanız artık hangi tarayıcıyla gitmeniz gerektiğini biliyorsunuz.

Tüm tarayıcılarda pencere içinde pencere (PiP) özelliğini kullanmak yazımız burada son buldu. Daha fazla içerik için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz: https://evrenatlasi.com/k/guvenlik-yazilim/