Neden Kaşlarımız Var?

Kaşlar birçok önemli işleve sahiptir. İşte kaşlara sahip olmamızın bazı olası nedenleri.

kaşlar

İnsanların neden kaşları vardır? Ortalama bir insanın her kaşında 250 tüy bulunur. Çeşitli şekil, boyut ve renklerde olan kaşlar her yüzün benzersiz olmasına yardımcı oluyor. Kaşlar duyguları ifade etmeyi sağlıyor ve nasıl hissettiğimiz hakkında çok şey söylüyor. Kısacası iletişim kurmamızı sağlıyor. Ancak kaşlarda bundan çok daha fazlası vardır. Özelliklerini öğrenelim.

Kaşlar Gözleri Korur

Kaşlar gözlerimizi korur. Sıcak bir günde etrafta koşuştururken alnınızın terlediğini fark edersiniz. Kaşların etrafındaki kemiklerin ve derinin şekli terin yüzümüzün yanlarına doğru yönelmesine yardımcı olur. Bu tasarım suyun doğrudan gözlerimize akarak görüşümüzü bozmasını engeller. Buna terin tuzlu olması dahil.

Kaş kıllarının nasıl sıralandığı ve uzadığı yön de gözümüzü terden, kirden, tozdan ve sudan korumaya yardımcı oluyor. Hatta kaşlarımıza toz düştüğünde tozdan kurtulmak için otomatik olarak göz kırparız. Toz tek kaşımıza düşse de iki gözümüzü birden kırpmaktan kendimizi alamayız.

Kaşlar gözlerimizi parlak ışıktan koruyor. Kaş kılları yüzümüzden dışarıya doğru uzar ve bu da gözümüze giren güneş ışığı miktarını azaltır. Kaşların tüm koruyucu işlevi bu kadar da değil:

Yorucu bir günün ardından uyuduğumuzda kaşlarımız gözlerimizi rahatlatmamıza yardımcı olur. Kaşlar göz kaslarımızdaki gerilimi azaltır ve göz kapaklarımızı daha rahat kapatmamızı sağlar.

Kaşlar Benzersiz Görünmemizi Sağlıyor

Kaşların terden toza ve ışıktan uykuya kadar sunduğu koruyucu işlev gerçekten hayranlık uyandırıcıdır. Dahası kaşın bizi biz yapan ayırt edici bir özelliği de var. İster büyük gür kaşlarınız olsun isterse zarif, kaşlar her insanın benzersiz görünmesinde büyük rol oynuyor.

Tanıdık bir yüzü kaşlarından ayırt etmeniz mümkündür. Kaşlar olmadan arkadaşlarımızı veya ailemizi o kadar kolay tanıyamazdık.

Kaşlar cinsiyeti belirlemede işleve sahip. Kaşlara bakarak birinin kadın mı erkek mi olduğunu anlayabilirsiniz. Çünkü erkekler daha kalın ve kadınlar daha ince kaşa sahip olma eğiliminde.

Yaşlı insanların yorgun veya sarkık görünen kaşlara sahip olması doğaldır. İnsanlar yaşlandıkça kaş kasları yıpranıyor ve yerçekimi onları aşağı çekmeye başlıyor.

Kaşların Sıcaklık Düzenleme Özelliği

Kaşlar, teri hapsederek ve gözlere ve çevresindeki cilde gölge sağlayarak yüzümüzün sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olabilir.

Kaşlar Binlerce Yıldır Önemseniyor

Antik Mısır zamanlarından beri insanların kaşları güzellikle ilişkilendirdiği biliniyor. Erkekler ve kadınlar Mısır ilahlarına saygı için kaşlarını siyah bir tozla kemerli şekilde koyu renge boyardı. Kaşların insanlara doğaüstü güçler verdiği düşünülüyordu.

Bugün bile insanlar kaşlarının görünümünü değiştiriyor. Cımbız veya ağda ile tüy alıyor, kaşlarını boyuyor veya dövme yapıyorlar.

Artık bir daha aynaya çıktığınızda kaşlarınıza daha yakından bakın. Başkalarına nasıl hissettiğinizi anlatır ve gözlerinizi inanılmaz yollarla korurlar. Ayrıca neye benzediğiniz ve kim olduğunuz konusunda büyük işleve sahipler.