Bilgisayar Oyunu Oynamanın Yararları

Bilgisayar oyunları oynamanın aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faydaları olabilir:

Araştırmalar video oyunları oynayan kişilerin bundan birçok fayda sağladığını gösteriyor. Tıpkı sağlıklı beyin stimülasyonu, problem çözme becerisini geliştirmesi ve stresi azaltması gibi. Daha keskin bir görüşe sahip olmak, birden fazla hareketli nesneyi aynı anda takip edebilmek veya diğer insanların sis veya yağmurda göremediği şeyleri görebilmek araştırmacıların video oyunlarının yararlarına dair keşfettiği çeşitli gerçeklerden birkaçıdır. Video oyunlarının zaman kaybı veya hayattaki negatif bir etken olduğunu düşünenler için onlara bilimin söylediklerini gösterin.

Oyun Yeni Beceriler Kazandırır ve Geliştirir

Bir gözünüz daima rakiplerinizde olduğunda veya kontrolcüye bile bakmadan envanterinizi değiştirdiğinizde aslında beyninizi esnetirsiniz. Beyin bunun gibi zorlukları sever çünkü zorlukla gelişir ve video oyunları oynamak beyni büyütme özelliğine sahiptir. Oyuncuların daha iyi cerrahlar olması ve bazı doktorların büyük ameliyatlardan önce ısınmak için video oyunlarını kullanmasının bir nedeni var.

Bir grup cerrahın katıldığı bir çalışmada video oyunu oynayanların, oynamayanlara göre ileri seviye prosedürleri gerçekleştirmede daha hızlı oldukları ve %37 daha az hata yaptıkları görülmüştür. İnme geçirmiş insanlarda el ve bilek kontrolünü yeniden kazanmaya yardımcı olmak için fizik tedavi olarak özel video oyunları kullanılır.

Oyun Beyindeki Gri Maddeyi Artırır

Gri madde kas kontrolü, anılar, algı ve uzamsal yönlenme üzerinde etkiye sahip.

Video oyunları başka becerileri de geliştiriyor. Kaç kez olursa olsun denemeye devam etmek asla pes etmemeyi öğretir. Bununla birlikte daha fizyolojik bir fayda olarak oyun oynamanın beyindeki gri maddeyi artırabildiği ve beyin bağlantısını güçlendirdiği görülmüştür. Oyun oynamak bir tür zihin egzersizi gibidir. Gri madde kas kontrolü, anılar, algı ve uzamsal yönlenme üzerinde etkiye sahip.

Oyunlar Problem Çözmeyi Geliştirir

Birçok oyun çözmesi saatler alan karmaşık bulmacalar üzerine inşa edilir. Çözümler oyundaki eylemlerinize bağlıdır ve hızlı tempolu bir ortamda çabuk düşünmeyi ve strateji oluşturmayı öğrenmek gerçek dünyada yararı görülebilecek bir beceridir. 2013'te paylaşılan geniş kapsamlı bir çalışma özellikle strateji tabanlı oyunların problem becerisini geliştirdiğini gösterir.

Zihinsel Sağlığa Yararlıdır

Video oyunları ruh halini iyileştirir ve daha iyi kalp ritmine sahip olmanızı sağlar. Bunlar stresi azaltan etkenlerdir ve fazla stres bugün insanlar için en zararlı yan etkiler arasında yer alıyor. Video oyunlarının aşırı stres üzerindeki olumlu etkisi on yıllardır bilindiğinden uzun bir süredir terapilerde kullanılıyor.

Daha Akıllı Düşünmeyi Öğretir

Video oyunlarında başarılı olmak için sadece daha fazla çalışmazsınız aynı zamanda daha akıllı çalışmak zorundasınız. Oyundaki bir engeli aşmak aynı stratejiyi tekrar tekrar kullanmak kadar basit değildir. Video oyunlarında sorunları farklı çözümleri düşünerek ve deneyerek çözersiniz ve bu yaklaşım kişiyi eğitiyor.

Video oyunları oynamak, sıkı çalışmayla birleştiğinde hayatta başarı getirebilecek olan eleştirel düşünme becerisi kazandırıyor. Özellikle gerçek rakipler söz konusu olduğunda oyuncular son derece gerçekçi düşünmek zorundadır. Kendi yaptığı hatalara dikkat eder ve düzeltmeye uğraşır. Bu yaklaşım beyin için oldukça iyi bir dikkat ve bağlantı kurma egzersizi oluyor.

Oyunlar Sosyal Beceriyi ve Uyumu Güçlendirir

Video oyunu oynayanların daha iyi sosyal beceriye sahip olma, akademik açıdan daha iyi performans gösterme ve bazı oyun türlerinin sosyal ve işbirlikçi yönü nedeniyle diğer insanlarla daha iyi ilişkiler kurma olasılığının daha yüksek olduğu bulunmuştur.

Video oyunlarında birbirlerine yardım eden takım arkadaşlarının, gerçek dünyada birbirine yardım etme ve yabancılara karşı yardımsever olma olasılığı yükseliyor. Takım oyuncusu olmanın faydalarını deneyimlemek, kişiye hayatının geri kalanında kullanabileceği takım çalışmasının değerini öğretir. Bununla birlikte, video oyunlarını başkalarına kaba davranmak için kullananlar bu avantajların çoğunu kaçırır.