Rusya'nın Kendine Özgü Tarihleri Olan Şehirleri

Moskova birçok kez yeniden inşa edilmiş ve hala değişmeye devam ederken, kuzey başkentinin merkezi, çarlık döneminden beri aşağı yukarı aynı kalmayı başarmış bir mücevherdir.

kolomenskiy kreml'

Zaman içinde Rusya topraklarında meydana gelen birçok savaş sırasında birçok şehir ciddi şekilde hasar gördü ve hatta yanarak yok olma eşiğine geldi. Ancak hala, neredeyse geçmişe yolculuk yapıyor gibi hissedebileceğiniz nadir yerler var.

St. Petersburg

St. Petersburg

Moskova birçok kez yeniden inşa edilmiş ve hala değişmeye devam ederken, kuzey başkentinin merkezi, çarlık döneminden beri aşağı yukarı aynı kalmayı başarmış bir mücevherdir. Şehrin birçok sarayı 18. ve 19. yüzyıllarda inşa edilmişken, ana cadde Nevsky Prospekt hala 1900'lerin başlarında olduğu gibi görünüyor. Nehirler ve kanal bentleri tarihe tanıklık ediyor ve Alexander Puşkin'in Bronz Süvari şiirinde övdüğü "havalı dökme demirden çitler" bile hala aynı. Ayrıca St. Petersburg'un I. Petro tarafından kurulduğunu da belirtmemiz gerek.

Suzdal, Vladimir Bölgesi

2. Suzdal, Vladimir Bölgesi

En popüler turistik yerlerden biri olan bu şehir, Rusya'daki ünlü Golden Ring rotasının adeta bir incisidir. Aslında tüm rota eski merkezleri olan antik şehirlerden oluşuyor. Suzsal, gerçek bir Rus ruhu barındırıyor. Burası küçük ahşap evleri, kiliseleri, manastırları ve geleneksel yemekler hazırlayan restoranları (tabii ki biraz modern dokunuşla) ile çok şirin bir şehirdir. Muhtemelen bu şehirdeki en tuhaf görünen şey, bir Sovyet dönemi meydanı ve fırtınalı geçen 20. yüzyılda SSCB'nin her yerine dikilmesi istenen Vladimir Lenin anıtı.

Yaroslavl

Yaroslavl

Burası, Golden Ring boyunca ilerleyen, birçok tarihi olaya tanıklık eden ve 2010'da kuruluşundan bu yana geçmiş bin yıla damgasını vuran oldukça büyük bir antik kenttir. Yaroslavl'ın bütün tarihi merkezi, Büyük Katerina'nın şehir planlamadaki sıra dışı bir örneği olarak UNESCO mirasına dahil edilmiştir. Ortasında İlyas Peygamber Kilisesi olan yarım daire biçimli bir kare ve kareden çıkan ışınları andıran birkaç uzun sokak ile merkez yapı bir yelpazeyi andırıyor.

Yelets, Lipetsk Bölgesi

4. Yelets, Lipetsk Bölgesi
Alexei Zadonsky (CC BY-SA 4.0)

Lipetsk Bölgesi'ndeki şehir, Moskova'dan bir yıl önce 1146'da kuruldu. Eskiden çok sayıda eski kırmızı tuğlalı binaya sahip varlıklı bir ticaret şehriydi. Bu küçük masal şehri şu anda önemli bir ekonomik merkez değil, ancak dantel üretimi ve Rus ahşap oyma pencere çerçeveleriyle dekore edilmiş evleri ile hala ünlü.

Tobolsk, Tümen Bölgesi

Tobolsk, Tümen Bölgesi

16. ve 17. yüzyılda şehir, Rusya'nın en doğusundaki kalesiydi. Sibirya'yı geliştirmek için bir kale olarak inşa edilen bölge Sibirya'nın başkenti olarak kabul edildi. Asya ile Moskova arasında önemli bir ticaret noktasıydı. Ana şehrin cazibe alanı, tarihi merkez ve kremlini'dir (Rus şato ya da kalesi). 17. yüzyılda inşa edilen yapı Sibirya'daki tek taş döşemeli kremlin'dir. Yanında 19. yüzyılda birçok kişinin sürgüne gönderildiği bir hapishane var.

Kolomna, Moskova Bölgesi

Kolomna, Moskova Bölgesi

Moskova'dan çok uzak olmayan bu şirin antik kent, diğer birçok Rus şehri gibi birçok manastıra ve kiliseye sahiptir. Ancak Kolomna'nın gerçek incisi, devasa duvarları olan muhteşem kırmızı tuğlalı kremlinidir. Burası sadece huzurlu bir müze şehri değil, tıpkı çarlık dönemindeki ticaret zamanlarında olduğu gibi hayat dolu. Ve hala eski Rus sokak yemekleriyle servis yapan bir işletme var.

Kazan, Tataristan Cumhuriyeti

Kazan, Tataristan Cumhuriyeti

Rusya'nın Tataristan cumhuriyetinin şu anki başkenti, bir zamanlar Rus çarı Korkunç İvan tarafından fethedildi. Rus Orta Çağı'nın eserlerini Müslüman dünyasından gelen eserlerle birleştiren eşsiz bir şehirdir. Kazan'daki Kremlin'in içinde, Ortodoks Müjde Katedrali ve 2005 senesinde inşa edilmiş oldukça hoş Kul Şerif Camii birbirlerine komşular.