Winnie the Pooh'un dayandığı tarihi öykü

Winnie the Pooh'un dayandığı tarihi öykü

Winnie the Pooh'un arkasındaki tarihi öykü nedir? 24 Ağustos 1914'te temiz askeri üniformalı bir tren dolusu adam ABD, Ontario'nun küçük kereste kasabası White River'a girdi. Asker Harry Colebour vagonunun basamaklarından istasyon platformuna indiğinde olağandışı bir manzara gözüne çarptı: Bir alıcının dikkatini çekmek isteyen bir tuzakçı tarafından tasmayla tutulan yedi aylık kadar bir siyah ayı yavrusu.

Mükemmel alıcı

Winnie the Pooh'un dayandığı tarihi öykü

Aranan mükemmel alıcı 27 yaşındaki Kanadalı bir askerdi. İngiltere, Birmingham'da doğan Colebourn, hayvanları her zaman sevmişti. 18 yaşındayken veteriner cerrahisi okumak için Kanada'ya göç etti. 1911'de Ontario Veteriner Koleji'nden mezun olduktan sonra, Colebourn, Tarım Bakanlığı'nda iş bulmak için Winnipeg'in popülerleşen kırsal kasabasına yerleşti. I. Dünya Savaşı'nın başlamasından günler içinde Winnipeg'den askere başvuran ilk kişilerden oldu.

White River'daki kısa mola sırasında, tuzakçı annesini öldürdüğünü ancak yetim yavruya aynısını yapamadığını açıklayınca Colebourn küçük ayıyı kollarına aldı. Yavru ayı, askerin kalbini çabucak ele geçirdi. Süvari veterineri, sevimli yavruyu 20 dolara satın aldı ve memleketinin anısına "Winnipeg" adını verdiği yeni evcil hayvanıyla birlikte trene geri döndü.

Colebourn, Valcartier'de askeri eğitim aldığı haftalarda "Winnie" lakabını taktığı ayı güvenilir bir arkadaş oldu. Harry, Winnie'yi elma ve yoğunlaştırılmış süt ve mısır şurubu karışımıyla besledi. Yavru, karyolasının altında uyudu ve onu bir köpek yavrusu gibi takip etti. Çadır direğine tırmanmadığı veya sahibiyle oynamadığı zamanlarda askerlerle fotoğraf çektiren nazik ayı, alayın maskotu oldu.

Ekim ayının başlarında, Colebourn ek eğitim için İngiltere'ye giderken Winnie ile birlikte askeri nakliye gemisi S.S. Manitou'ya bindi. Salisbury Ovası'nda yedi haftalık eğitimden sonra, subay veteriner Batı Cephesi'ne çağrıyı aldı. Fransa'nın siperleri, bırakın ayıyı bir erkek için bile pek uygun değildi, bu nedenle 9 Aralık 1914'te Colebourn, Winnie'yi dağ manzarasını andıran yeni bir ayı habitatı kuran Londra Hayvanat Bahçesi'ne getirdi. Asker ayrılmadan önce, savaş bittikten sonra Winnie'yi Kanada'ya geri getireceğine söz verdi ve birkaç ay süreceğini umdu.

Bununla birlikte, Birinci Dünya Savaşı'nın hızlı bir sonu olmayacaktı ve Colebourn, korkunç katliama ilk elden tanık oldu. Bir keresinde, sadece birkaç metre ötede patlayan bir merminin çarpmasından kıl payı kurtuldu. Atların hala kritik askeri varlıklar olduğu bir zamanda, Colebourn ve Kanada Kraliyet Ordusu Veteriner Birlikleri'nin diğer üyeleri, onları hastalıklardan koruyarak ve kurşun ve şarapnel yaralarından iyileşmelerine yardımcı olarak hayati hizmet sundular.

Harry Colebour ne zaman cepheden izin alsa Winnie'yi yeni evinde ziyaret ederdi. Bir yavrudan iri bir ayıya dönüşmesine rağmen, Winnie her zamanki gibi nazik kalmıştı. Hayvan bakıcısı Ernest Sceales, 1933'te bir Londra gazetesine Winnie'nin "hayvanat bahçesinde gördüğümüz en uysal ve iyi davranışlı ayı" olduğunu söyledi. Çocukların Winnie'nin sırtına binmek veya ellerinden onu beslemek için ayı çukuruna girmelerine bile izin verildi.

Savaşın nihayet Kasım 1918'de bitmesinden haftalar sonra, Colebourn, Winnie ile tekrar bir araya geldi. Ancak, savaşın başlangıcında verdiği söze rağmen, asker kara ayıyı Kanada'ya geri götüremedi. Evcil hayvanının artık kendisine değil, Londra halkına ait olduğunu biliyordu. Winnie'ye son vedasını yaptıktan sonra Winnipeg'e döndü ve burada Tarım Bakanlığı için çalışmaya devam etti ve evinin arkasında küçük bir hayvan hastanesi açtı.

Christopher Robin, Winnie'ye aşık olur

Sırasıyla A.A Milne, Christopher Robin Milne ve Winnie the Pooh.
Sırasıyla A.A Milne, Christopher Robin Milne ve Winnie the Pooh.

Sonraki yıllarda Winnie'ye aşık olan Londralı çocuklar arasında, babası yazar A.A. Milne'ye kendisini Winnie'ye götürmesi için sürekli yalvaran Christopher Robin Milne adında genç bir çocuk vardı. Milne, büyük, tüylü siyah ayıya kaşık dolusu yoğunlaştırılmış süt verir ve onunla kucaklaşırdı. Christopher Robin, Londra Hayvanat Bahçesi'nin yıldızına o kadar düşkün oldu ki, oyuncak ayısının adını "Edward"dan "Winnie the Pooh" olarak değiştirdi. sabah.

Christopher Robin'in kreşindeki Winnie the Pooh ve Piglet, Eeyore, Kanga, Roo ve Tigger gibi diğer doldurulmuş hayvanlar babasının bazı en kalıcı yapıtlarına esin kaynağı oldu. A.A. Milne üretken bir oyun yazarı, senarist, dedektif romancıydı ve 1924'te yazdığı çocuk şiiri kitabı "When We Were Very Young"da Winnie the Pooh karakterine ilk kez hayat verdi. Karakteri Punch mizah dergisi için hazırlamıştı. Bunu 1926'da "Winnie the Pooh" adlı tam bir öykü kitabının yayımlanması izledi. İki yıl sonra "The House at Pooh Corner" adlı bir devam kitabını yayımlandı. Colebourn gibi Milne de I. Dünya Savaşı'nda görev yapmıştı ve 100 Dönüm Orman'da sunduğu pastoral ortam onun ve 1920'lerdeki birçok okuyucunun zihnindeki Batı Cephesi dehşetlerine karşı hoş bir sığınaktı.

Milne'nin kitaplarının başarısı Winnie'yi her zamankinden daha ünlü yaptı. 1934'te 20 yaşında vefat ettiğinde ölümü tüm dünyada haber oldu. Winnie o kadar önemliydi kafatası Kraliyet Cerrahlar Koleji'ne gönderildi ve ilk kez geçtiğimiz yıllarda sergiye açıldı. Hem Londra Hayvanat Bahçesi'ndeki hem de Winnipeg'deki Winnie'nin arka ayakları üzerinde durduğu heykelleri edebi bir klasiğin yaratılmasına yol açan bir Kanadalı asker ile bir kara ayı yavrusu arasındaki bağı hatırlatıyor.